Na této stránce se chceme věnovat nápadům trikům a radám,které se týkají přípravy,výroby a problematice pěstitelského pálení.Rádi uvítáme různé nápady a vychytávky od zkušenýchale i od začínajících pěstitelů.Pokud máte i Vy nějaký nápad a chcete se o něj podělit pošlete ho prosím na náš e-mail...
První příspěvek se týká přípravy kvasu.Ke správnému průběhu kvašení pomohou kvasinky(ty napomáhají hlubokému prokvašení ovoce a tím větší výtěžnosti) a enzymy které naruší buněčné stěny dužiny ovoce a tím uvolní přístup kvasinkam.Oba produkty nabízíme v baleních pro 100 litrů ovocného kvasu.
Častou otázkou je jak dlouho má kvas zrát...Zde je tabulka podle které se dá přibližně odhadnout,jak dlouho a jaký druh ovoce má kvasit..