Postup vypalování
Pěstitelské pálení
Aby se jednalo o pěstitelské pálení musí toto pálení splňovat několik podmínek. První podmínkou je, že zpracovávané ovoce je z pěstitelské činnosti pěstitele a nebo bylo získáno jako deputát, nebylo získáno nákupem apod. Další podmínkou je omezení výroby alkoholu na rodinu pěstitele a jedno období ( odpovídá jednomu roku, od 1.7. roku do 30.6. roku následujícího ).
Ovocná pálenka, její zrání, úprava
Jedná se o přírodní výrobek, jenž hravě porazí ve všech svých kvalitativních parametrech průmyslově vyráběné destiláty. Ovocná pálenka není vyráběna z nepřírodních „chemických“ surovin, které jsou naproti tomu spolu s různými „dochucovadly“ a chemickými aroma přidávány do průmyslových destilátů o jejichž „přírodní čistotě“ se tak dá s úspěchem pochybovat.